Consiliul Local Oradea va înregistra săptămâna aceasta un record absolut. Consilierii locali se vor întruni marţi, 21 decembrie, în ultima şedinţă ordinară din 2021, pentru a adopta... peste 2.100 de hotărâri.

Funcţionarii Primăriei au lucrat în ultimele săptămâni, inclusiv de acasă, la redactarea proiectelor prin care proprietarii imobilelor aflate în stare de degradare vor putea fi supraimpozitaţi cu 500%, numărul materialelor crescând după ce conducerea municipalităţii a hotărât să nu mai promoveze proiecte de Hotărâri ale Consiliului Local la nivel de imobil, care de obicei reuneşte mai multe apartamente, ci pentru fiecare proprietar în parte.

Măsura a fost luată pentru simplificarea procedurilor pe care Primăria le are de urmat în cazul în care una dintre locuinţele supraimpozitate îşi schimbă proprietarul, iar municipalitatea este obligată să reia procedura de supraimpozitare pentru tot imobilul printr-o nouă Hotărâre de Consiliu Local.

Oricum, până la următoarea şedinţă din ianuarie, aleşii au tot timpul să scape de febra musculară de la cât au tot ridicat mâna...