Pompierii au intervenit, marţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o maşină aflată pe strada Aluminei, din Oradea.

Din fericire, militarii din cadrul Detașamentului 2 Oradea, care are sediul pe aceeaşi stradă, au intervenit rapid şi au reuşit să stingă flăcările înainte să se extindă la toată maşina.

Totuşi, bordul şi tapiţeria autoturismului au fost distruse, cel mai probabil din cauza unui conductor electric defect.

Tot marţi, specialiştii pirotehnişti ai ISU Crişana au intervenit în Vărăşeni, comuna Răbăgani, unde un localnic a găsit o muniţie în propria gospodărie, în timp ce făcea săpături pentru fundația unui gard.

“Echipajul pirotehnic a identificat o grenadă defensivă, provenită din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale, pe care a transportat-o şi depozitat-o în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată”, a transmis ISU Crişana.

Pompierii militari bihoreni le reamintesc persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.