Un incendiu izbucnit, miercuri, la un garaj din satul bihorean Dobricioneşti, comuna Măgeşti, s-a lăsat cu pagube serioase pentru proprietar. Pe lângă construcţia propriu-zisă, s-a făcut scrum şi autoturismul care era parcat în interior.

Pompierii Staţiei Aleşd au intervenit la locul indicat imediat după ce au fost chemaţi prin apel la 112, însă n-au prea avut ce face. "În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul era generalizat la nivelul garajului, flăcările afectând în totalitate construcţia din lemn cu o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi şi autoturismul aflat în interiorul acesteia", a transmis, joi, maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Cercetările făcute la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect.

Pe de altă parte, tot miercuri, pompierii orădeni au intervenit la un incendiu violent izbucnit în subsolul unei case de pe strada Nojoridului din Oradea. Militarii au reuşit să lichideze incendiul în limitele găsite, însă focul a mistuit două ferestre, o uşă, o motopompă, un metru cub de lemne şi izolaţia din polistiren a beciului.

Pompierii au concluzionat că, cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de centrala termică.