Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la o maşină parcată în faţa fostului complex al mizericordienilor din Oradea, de pe strada Republicii.

Norocul proprietarului autoturismului a fost că prin zonă trecea un pompier aflat în tură liberă, care a acţionat rapid cu trei stingătoare şi a reuşit să oprească răspândirea focului ce se manifesta cu flacără mare şi fum dens, înainte ca echipajele ISU să ajungă.

"Cele două echipaje de pompieri militari mobilizate la faţa locului au localizat şi lichidat incendiul în aproximativ zece minute de la primirea apelului, reuşind să împiedice propagarea acestuia la întregul autoturism şi la alte două autovehicule parcate în imediata apropiere", a declarat vineri căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Totuşi, compartimentul motor al maşinii a fost aproape în întregime distrus de foc, iar flăcările au afectat şi farul stâng şi bara de protecţie faţă a autoturismului. Din primele investigaţii, pompierii cred că focul a pornit de la un scurtcircuit electric.