Filiala locală a Retromobil Club România va organiza sâmbătă o expoziţie a maşinilor de epocă în curtea Cetăţii din Oradea, ocazie cu care orădenii vor putea vedea, între altele, un Ford Mustang din 1967 şi un Jaguar din 1988. În acelaşi timp, va avea loc şi festivitatea de premiere a celor mai buni şoferi care vor participa la raliul "Drumul Vinului" prin Bihor, programat în 16 şi 17 iulie. 

Cursa prin Bihor va reprezenta cea de-a treia etapă a Campionatului raliurilor de regularitate pentru vehiculele istorice 2021.

Raliul "Drumul Vinului" va începe vineri, când maşinile de epocă vor porni pe traseul Oradea - Sălacea - Vaida, iar spre seară se vor întoarce spre Cetatea Oradea.

Sâmbătă, de dimineaţă, participanţii vor porni în raliu din fortăreaţă spre Popasul Urşilor Chişcău, unde vor vizita Peştera Urşilor, după care se vor întoarce în Oradea în jurul orei 17.

"La ora 18 toate autoturismele vor fi deja parcate în Cetate, moment în care va începe şi festivitatea de premiere. În acest timp orădenii sunt invitaţi să admire şi să fotografieze autoturismele, care vor rămâne parcate timp de câteva ore", a spus Vlad Tătaru, unul dintre membrii filialei orădene a Retromobil Club România.

Printre maşinile pe care vizitatorii le vor putea vedea se numără un Merlin Campell din 1979, o Skoda din 1972, un BMW din 1987, un Ford Mustand din 1967 şi un Jaguar din 1988.

La raliu vor participa atât colecţionari din Oradea, cât şi din Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Timişoara, Tulcea, Reşiţa şi Târgovişte.