"Ca urmare a vântului puternic, un copac înalt a căzut peste două autoturisme. Am fost chemaţi să intervenim pentru degajarea drumului, care fusese blocat de copac", a explicat locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana".

Incidentul s-a petrecut duminică în jurul orei 11. Una dintre cele două maşini este un Renault cumpărat abia de două luni, iar cealaltă un Fiat.

Şoferul Renaultului spune că are asigurare, dar că e convins că firma de asigurări va cere daune Primăriei, în timp ce proprietarul Fiatului a acuzat municipalitatea pentru că nu a tăiat copacii prea bătrâni.

De altfel, şi BIHOREANUL a atras atenţia referitor la copacii de pe strada Universităţii, după ce săptămâna trecută, pe vreme bună, mai multe crengi s-au desprins şi au căzut pe alee.

Crengile rupte ale copacului care a căzut duminică au atins şi un Tico şi o Dacie, însă acestea au fost doar uşor avariate.

Numai norocul a făcut ca în momentul prăbuşirii copacului, în niciuna dintre maşini să nu fie nimeni.

Tot din cauza vântului, sâmbătă, câteva crengi şi un copac mai mic s-au rupt pe strada Libertăţii şi pe bulevardul Ştefan cel Mare, însă acestea nu au provocat nicio avarie.