Sute de curioşi s-au dus, sâmbătă, în Piaţa Unirii să vadă maşinile de epocă ale pasionaţilor orădeni, expuse în cadrul Retroparadei primăverii, un eveniment organizat şi anul acesta de filiala locală a Retromobil Club România.

În centrul oraşului au fost parcate mai multe modele istorice de Mercedes şi BMW, un Cadillac Fleetwood, o maşină rusească GAZ, un Triumph Spitfire, maşină sport britanică, precum şi mai multe maşini Dacia şi un ARO.

În premieră, la Retroparada Primăverii a fost expus şi un Peugeot 201 Torpedo, fabricat în anul 1929, şi deţinut de orădeanul Adrian Farcaş.

"Urmează să-l recondiţionez până la parada din toamnă. Valoarea maşinii este de crica 25.000 euro", a explicat pasionatul, care mai deţine şi cinci maşini Rolls Roys retro. Pe una dintre acestea, fabricată în 1975, a adus-o şi la Retroparadă.

Vizitatorii au fost impresionaţi şi de un model Fiat 500 "Topolino" (foto), fabricat în 1938. Şi maşina Triumph Spitfire, decapotabilă, a avut trecere printre orădeni, nu puţini dintre aceştia urcând în maşină pentru o poză la volan.

În Bihor sunt atestate în jur de 50 de maşini istorice, iar în clubul pasionaţilor de retromobile activează între 40 şi 50 de membri.