Luni dimineaţă au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat, respectiv cea la limba şi literatura română. Dacă elevii nu au întâmpinat nicio problemă, examenul desfăşurându-se fără niciun incident, două cadre didactice implicate în procesul de examinare nu au fost atât de liniştite.

Un profesor asistent la Bacalaureat şi un membru de comisie de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu au rămas fără maşini, după ce acestea le-au fost ridicate, de dimineaţă, de poliţiştii comunitari. "Un autoturism era parcat pe spaţiul verde, altul pe trotuar, în ciuda faptului că parcarea era liberă", a explicat pentru BIHOREANUL Petri Csilla, reprezentantă a Biroului de Presă din cadrul Primăriei Oradea.

Cele două cadre didactice nu au de ales decât să plătească amenda aferentă pentru a-şi recupera maşinile.

6.851 de elevi s-au înscris la proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului în cele 19 centre de examinare în judeţul Bihor. Din aceştia, 6.693 s-au şi prezentat la examen, iar niciun elev nu a fost eliminat din sală.

Bacalaureatul continuă marţi cu proba scrisă la limba şi literatura maternă, miercuri - cu proba obligatorie a profilului, iar vineri cu proba la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afişate duminică.