Filiala Bihor a Retromobil Club România a organizat, sâmbătă, pe platoul de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, o expoziţie a maşinilor istorice deţinute de membrii clubului, numai că, din cauza vremii, nu au avut audienţa aşteptată.

În cadrul evenimentului au fost expuse 14 automobile, multe dintre ele atestate ca vehicule istorice de federaţia internaţională de specialitate. "Asta înseamnă că arată la fel cum arătau atunci când au fost produse, adică nu au fost modificate", a explicat pentru BIHOREANUL Otto Rencsik, preşedintele filialei locale a Retromobil Club România.

Orădenii au putut admira, aşadar, autoturisme Dacia 1300, fabricate în ’75, ’77, ’79 şi ’82, un Ford Transit din ’85, două BMW-uri din ’81, respectiv ’85, precum şi un Triumph Speed Fire din ’76. De asemenea, au fost expuse şi două maşini Renault din anii ’60, unul dintre ele fiind modelul folosit şi în filmele cu Louis de Funes. De altfel, pe geamurile acestuia, proprietarul a şi pus imagini din producţiile în care apărea celebrul actor de comedie.

La ediţia de anul acesta a fost adusă pe platoul din Centrul Civic şi o maşină Dacia pe care au fost tapetate imagini vechi din Oradea. Organizatorii au precizat, însă, că automobilul nu este înscris în lista maşinilor istorice şi nici în cea a clubului Retromobil din România.

Din cauza vremii, pasionaţii orădeni au anulat plimbarea programată prin oraş. În schimb, curioşii au putut admira maşinile de epocă timp de câteva ore şi primi informaţii suplimentare de la proprietarii acestora.

Evenimentul desfăşurat, sâmbătă, la Oradea a fost organizat în paralel în 21 de oraşe din ţară de Retromobil Club România.