Respectând tradiţia, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor a avut, joi, porţile deschise pentru orice bihorean, indiferent de vârstă, sărbătorind astfel cei 188 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Activităţile au început de bună-dimineaţă, când a avut loc o şedinţă festivă publică, în cadrul căreia 313 poliţişti bihoreni au fost avansaţi în grad, 15 dintre ei înainte de termen.

Curtea Inspectoratului s-a umplut însă de la ora 11, când sute de copii orădeni au fost aduşi de educatoare sau de învăţătoare la exerciţiile demonstrative ale mascaţilor, dar şi să vadă laboratorul mobil de criminalistică şi maşinile Poliţiei pe interior. Micuţii s-au bucurat nespus că au putut intra în automobilele cu girofar şi că s-au putut imagina ca fiind ei înşişi poliţişti, deoarece, de la volanul maşinilor, au putut să vorbească prin portavoce. Picii nu au ignorat nici posibilitatea de a fi ampretaţi de poliţiştii criminalişti sau de a proba vestele anti-glonţ.

Nu doar micuţii orădeni au fost în vizită la Inspectorat, ci şi liceeni din municipiu. Aceştia, însă, au fost mult mai interesaţi de armele prezentate de poliţişti şi de dubele de intervenţie, în care nu s-au sfiit să intre.

Demonstraţiile mascaţilor au atras, însă, cele mai multe aplauze şi sunete exclamative din partea vizitatorilor. Mai ales când exerciţiile au implicat şi bastoane şi cătuşe. Iar pentru că au prins atât de bine la public, s-au desfăşurat la intervale de câte 45 de minute.

Celebrarea Zilei Poliţiei Române continuă joi cu o întâlnire a conducerii Inspectoratului cu cadrele în rezervă şi cu un meci demonstrativ de handbal între poliţiste şi foste handbaliste. Totodată, vineri seară va avea loc a cincea ediţie a Balului Poliţiştilor Bihoreni.