Profesori, specialiști în jurnalism, cercetători din sfera comunicării de masă, studenți și jurnaliști din mai multe orașe ale României, dar și din două țări vecine, vor participa, la finalul săptămânii, la cea de-a VIII-a ediție a Conferinței internaționale „Mass-media în postcomunism”.

Evenimentul programat pe 13 și 14 octombrie este organizat de Departamentul Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității din Oradea.

Tema conferinței este „Mass-media, sub lupa cercetătorilor și a practicienilor”, pe care o vor dezbate 57 de participanți din București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Bacău, Pitești, Galați, Arad și Oradea, Republica Moldova și Ungaria. Dezbaterile se organizează în sistem mixt: unii specialiști participă fizic, alții online.

„Reuniunea academică de la Oradea și-a câștigat un binemeritat renume și grație celor șapte volume publicate (Editura Tritonic București/ Editura Universității din Oradea), acestea conținând lucrările participanților la cele șapte ediții anterioare (2016-2022)”, au transmis organizatorii.

Deschiderea și lucrările în plen vor avea loc vineri la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”. După prânz, secțiunile se vor desfășura la sediul Departamentului de Științe Politice și Științele Comunicării (Campus II). Sâmbătă, va avea loc o întâlnire între participanți și studenții specializării jurnalism, în Amfiteatrul „Nicolae Iorga”, tema colocviului fiind „Jurnalismul - roadele trecutului, provocările prezentului, mizele viitorului”.

Co-organizatoare ale evenimentului sunt două instituții academice prestigioase, Universitatea din București și Universitatea de Stat din Moldova, iar parteneri sunt Muzeul Țării Crișurilor, Biblioteca județeană „Gheorghe Șincai”, Asociația „Țara Celor Trei Crișuri”. Partenerii media sunt Agenția Națională AGERPRES, Radio România – Agenția de presă  RADOR, Foaia românească (Gyula/ Ungaria), Jurnal bihorean, Crișana, Bihoreanul, Național TV, Național FM, TTV, Radio Transilvania.

Vezi mai jos programul Conferinței:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!