Din această toamnă, cei care au absolvit studii de licenţă, indiferent de specializare, se pot înscrie la un nou program de masterat al Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Oradea.

Noua specializare, "Evaluarea politicilor şi programelor publice europene" se mai regăseşte la SNSPA Bucureşti, şi, conform unui comunicat al Universităţii, îşi propune să pregătească viitorii experţi în domeniu, "pe o piaţă în care cererea de specialişti este foarte mare, iar trendul este crescător". "De asemenea, programul se adresează specialiştilor implicaţi în gestionarea şi implementarea proiectelor şi programelor europene, atât din domeniul public, cât şi privat", a precizat Mircea Brie, şeful Departamentului Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

Cei care termină această specializare vor avea calificarea de evaluator de proiecte, evaluator extern, evaluator de competenţe profesionale, evaluator de furnizori şi programe de formare ori evaluator de evaluatori.

Înscrierile la acest program se fac în perioada 4-21 septembrie, la sediul facultăţii, taxa de şcolarizare anuală fiind de 2.500 de lei. Programul are disponibile 75 de locuri, numărul locurilor bugetate urmând să fie stabilit săptămâna viitoare.