Sinagoga Zion va găzdui, în perioada 27 iulie – 17 august, expoziţia "Măştile inocenţei" cu lucrări realizate în stilul artei naive de Mircea Cojocaru, Ioana Gheorghiu şi Doina Moldoveanu, trei pictori din Galaţi.

Expoziţia se organizează în preambulul ediţiei a IV-a a Festivalului Naţional de Artă Naivă care se va ţine, în octombrie, la Oradea.

"Măştile inocenţei" este o expoziţie cu tablouri la fel de minuţios executate ca detaliile de pe o ie bogat ornamentată, o expoziţie de artă naivă ce reconstruieşte pentru privitor imaginea unei lumi idilice, bucolice, pitoreşti şi, pe alocuri, uşor arhaice astăzi, anunţă organizatorii din Asociaţia Artiştilor Naivi din România. Lucrările prezentate vor putea fi cumpărate de doritori.

Expoziţia este organizată cu sprijinul Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Muzeului Ţării Crişurilor, Consiliului Judeţean Bihor, Revistei "Familia", Primăriei Oradea şi Fundaţiei Comunitare Oradea.

Aceasta va fi vernisată, joi, ora 17.30, de prof. dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor.