Măsură fără precedent, în Italia. Pentru că un val de poluare afectează mai multe oraşe din Nordul ţării, inclusiv Milano sau Bergamo, autorităţile din Milano au decis să interzică circulaţia autovehiculelor timp de 3 zile, în perioada 28-31 decembrie.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, decizia a fost luată în încercarea de a combate norul de smog ce afectează metropola de mai multă vreme, astfel că, începând de luni şi până joi, este interzisă total circulaţia maşinilor în intervalul orar 10-16.

Decizia a fost luată de Primăria Milano şi vizează toate autovehiculele, exceptându-le pe cele de transport în comun şi de aprovizionare, edilii solicitând măsuri similare şi din partea altor oraşe din regiunea Lombardia.

Pentru a încuraja utilizarea transportului în comun, autorităţile au decis ca preţul biletelor pentru o zi să coste, până la sfârşitul anului, doar 1,50 euro.

Poluarea în zona "capitalei modei" a atins cote alarmante, depăşind limitele maxim admise de mai bine de 30 de zile consecutive.

De altfel, conform presei, săptămâna trecută, Primăria Milano a intezis circulaţia vehiculelor cu motoare diesel euro 3. Autorităţile au stabilit că este vorba de cea mai gravă situaţie înregistrată în nordul Italiei în ultimii 4 ani, mai notează Mediafax.