În Capitala României, pragul de 3 cazuri confirmate de Covid-19 la mia de locuitori a fost depăşit duminică, iar asta înseamnă că autorităţile vor aplica noi măsuri pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că toate şcolile din Bucureşti vor intra în scenariul roşu, ceea ce însemnă că elevii vor învăţa exclusiv online, că se vor închide restaurantele, cinematografele şi teatrele, şi că masca va fi obligatorie şi în aer liber.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior”, a declarat Orban.

Şeful Executivului nu a precizat când se va întruni CMSU. În schimb, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat într-o intervenţie la Digi24 că, cel mai probabil, cursurile vor fi suspendate începând de marţi. 

Orban a adăugat că măsuri similare se vor lua şi în alte oraşe din România unde indicele a trecut de 3 la mie, exemplificând cu Alba Iulia şi Târgu Mureş.