54 de oameni ai străzii au dormit în noaptea marţi spre miercuri la adăpostul din strada Gutenberg. Administraţia Socială Comunitară Oradea a anunţat, însă, că din cauza temperaturilor extreme aceste persoane pot să rămână şi în timpul zilei la adăpost, primind ceaiuri calde şi haine groase.

"Adăpostul de Noapte situat pe str. J. Gutenberg nr. 8 pune la dispoziţia persoanelor fără adăpost, în această perioadă, când temperaturile extreme fac victime în toată ţara, cazare atât pe timp de noapte cât şi pe parcursul zilei. Aici persoanele fără adăpost primesc pe lângă găzduire, ceai cald, haine groase, posibilitatea de a face un duş cald şi personal specializat în a avea grijă de acestea", au transmis, miercuri, reprezentanţii Administraţiei Socială Comunitară Oradea, care, din 1 martie, se va numi Direcţia de Asistenţă Socială Oradea.

Totodată, orădenii sunt rugaţi să se implice în ajutorarea persoanelor fără adăpost. Cei care intră în contact cu aceste persoane sau au cunoştinţă despre zone în care acestea se adăpostesc sunt rugaţi să sune la numerele de telefon: 0359-466.666 (Adăpost de noapte) sau 0259-969 (Poliţia Locală).