Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Oradea a anunţat, marţi, printr-un comunicat, noi măsuri instituite la nivelul unităţii, dar şi la nivelul Spitalului Municipal Gavril Curteanu, pentru prevenirea coronavirusului. Dat fiind că nu au acces în saloane, aparţinătorii vor primi, la internare, numărul de telefon al secţiei şi medicului curant.

"Având în vedere faptul că în prezent este interzis accesul aparţinătorilor pacienţilor internaţi în spital, pentru o comunicare corectă şi eficientă între medicul curant şi aparţinători, la internare aparţinătorii vor primi numărul de telefon al secţiei şi medicului curant", anunţă comunicatul.

Internările se pot face atât prin ambulator, când, de regulă, se cunoaşte numele medicului curant, cât şi prin Unitatea de Primire a Urgenţelor. În cea din urmă situaţie, aparținătorii vor trebui să contacteze secţia la care va fi internat pacientul, unde vor fi informaţi cu privire la numele şi numărul de telefon al medicului care se ocupă de el.

"La internarea în spital, pacientul va indica numărul de telefon al aparţinătorului / rudei pe care unitatea o poate contacta în caz de nevoie. Acest număr de telefon va fi notat obligatoriu pe prima pagină a foii de observaţie", mai notează comunicatul.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, intensificarea epidemiei de gripă şi creşterea riscurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a determinat în principalele spitale din Oradea, cel Municipal şi cel Judeţean, restricţii severe în programul de vizitare a pacienţilor internaţi încă din 28 februarie.

Reprezentanţii unităţilor menţionau atunci că restricţiile au fost instituite pe o perioadă nedeterminată, ridicarea lor fiind previzibilă după ce se va atenua epidemia de gripă şi se va considera că a scăzut şi riscul unor îmbolnăviri cu coronavirus.