Mircea Matei s-a arătat deranjat că raportul activităţii administrative a primarului Oradiei a fost prezentat ca document politic în cadrul conferinţei municipale a PNL. "Niciodată aşa ceva nu s-a întâmplat atunci când Oradea avea primar PDL, ca acesta să dea raportul, să se justifice în faţa partidului", a spus Matei.

Vicele PDL a analizat apoi conţinutul acestei broşuri, arătându-se intrigat de faptul că cea mai importantă realizare a lui Bolojan e drumul de centură. "Lucrarea la centură nu este a Primăriei Oradea, ci a CNADNR. Dacă primarul şi-o asumă, atunci să o şi plătească, să scoată 500 de miliarde din bugetul local şi să achite datoriile pentru şoseaua de centură".

Matei a ţinut să îi reamintească lui Bolojan că singurii bani care au intrat în Oradea în perioada recentă au venit doar "pe semnăturile unor miniştri ai PDL".

Referindu-se la amenajarea spaţiilor verzi de pe bulevardul Dacia, Mircea Matei a răbufnit şi la adresa ecologiştilor orădeni. "Unde sunt ecologiştii care protestau, se legau de copaci, sau intrau în greva foamei când au fost tăiaţi cei şase arbori tuia din faţa Bisericii cu Lună? Unde e doamna Marossy, unde este domnul Togor acum, când copacii de pe bulevardul Dacia sunt distruşi? Bolojan, care vine din Birtin, are voie, dar noi, care eram băieţi de asfalt, nu?", s-a întrebat retoric Matei, care a venit la întâlnirea cu presa cu imagini ale arborilor distruşi de constructori.

Nu în ultimul rând, pedelistul a atras atenţia asupra preţului despre care se vorbeşte că vor fi cumpăraţi noii arbori ce vor fi plantaţi în zonă, deşi caietul de sarcini încă n-a fost făcut public: "Am cules de pe internet oferte la 10-12 euro, faţă de 600 de lei cât se spune că va plăti Primăria pentru un arbore Prunus".