Mircea Matei a declarat, miercuri, că prin semnarea acordului politic cu PSD, Crin Antonescu semnează "certificatul de deces al PNL". Matei a mai spus că, după ce Crin Antonescu l-a atacat pe Mircea Geoană în campanie, spunând că vrea să câştige alegerile prin sondaje mincinoase şi declarând că acesta este demagog, acum liderul PNL a "uitat" afirmaţiile făcute. "În confruntare, Antonescu a spus că Geoană este demagog, dar astăzi nu mai e? Acum are un interes politic şi merge la braţ la braţ cu Geoană", a afirmat secretarul general al PD-L Bihor.

Matei a afirmat că, prin negocierile dintre liberali şi social-democraţi, liderii celor două partide încearcă să inducă în mintea populaţiei că votul pentru Preşedinţie a fost deja hotărât. "Negocierile dintre partide reprezintă un joc politic care încearcă să deturneze sensul votului, spunând că rezultatele scrutinului din 6 decembrie a fost deja hotărât", a zis Matei. "Dacă ei cred că prin adunarea voturilor date de populaţie celorlalţi candidaţi au câştigat, se înşală amarnic", susţine PDL-istul.

Acordul politic dintre PNL şi PSD, parafat miercuri la ora 13, presupune spirjinul liberalilor acordat candidatului Mircea Geoană la scrutinul din 6 decembrie, Klaus Johhanis urmând să fie numit premier în cazul în care candidatul PSD câştigă în cel de-al doilea tur al alegerilor, iar fiscalitatea să fie redusă.