Doctor în matematică şi conducător de doctorat în informatică, Grigor Moldovan a devenit, marţi, Doctor Honoris Causa al Universităţii Agora din Oradea. Profesor universitar emerit al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Moldovan are contribuţii în pionierat în informatică românească în anii 60-80.

Ceremonia de decernare a titlului a fost coordonată de rectorul Universităţii Agora, Ioan Dziţac, de preşedintele Consiliului de Administraţie al instituţiei, Mişu-Jan Manolescu, şi de preşedintele Senatului universitar, Adriana Manolescu. Totodată, la festivitate au participat zeci de studenţi ai universităţii.

În cuvântul său de răspuns, Moldovan a vorbit despre evoluţia informaticii şi a calculatoarelor. "Lumea de astăzi a devenit atât de dependentă de calculator cum nu puteam visa cu ani în urmă acest lucru. Fenomenul "internet" prin reţelele de calculatoare are un impact social, economic şi poate chiar cultural nemaipomenit în perioada în care trăim".

Cu prilejul acestui eveniment, rectorul Ioan Dziţac a prezentat şi raportul Universităţii Agora pentru anul 2012. La admiterea de anul trecut, s-au ocupat 98 de locuri din cele 100 de la specializarea Drept, 39 din 100 la Poliţie comunitară, 47 din 50 la Management şi 23 din 100 la Contabilitate şi informatică de gestiune.

O realizare importantă a Universităţii în 2012 este obţinerea dreptului de a organiza programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă în domeniile "Instituţii în dreptul muncii", "Instituţii de drept privat", "Ştiinţe penale şi criminalistică", "Managementul resurselor umane" şi "Audit financiar contabil".

Tot anul trecut a fost confirmată acreditarea Universităţii Agora prin Legea 59/2012, iar instituţia a derulat mai multe proiecte pe fonduri europene. Unul dintre ele, "Stagii de practică pentru o carieră de succes", are o valoare de peste 4,9 milioane lei, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile.