Conducerea Maternităţii Oradea a făcut publice, miercuri, printr-un comunicat de presă, datele financiare ale spitalului la momentul preluării unităţii de către Spitalul Clinic Judeţean, ca urmare a HG 365/2011.

Potrivit informaţiilor comunicate de Comitetul Director, datoriile Maternităţii către furnizorii de medicamente, consumabile şi alimente trecute de termenele de plată erau de 73.360 lei, iar unitatea nu avea alte datorii.

Concomitent, datoriile pe care Maternitatea le avea de recuperat de la CAS Bihor erau de 1,27 milioane lei, suma fiind - aşadar - mult peste cuantumul celei pe care unitatea o are de achitat către furnizori. De asemenea, tot în momentul preluării de către Spitalul Clinic Judeţean, Maternitatea avea în cont suma de 67.796 lei.

În textul comunicatului, conducerea Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie motivează că a făcut aceste precizări "pentru a elimina orice dubiu privind situaţia financiară a unităţii".

Lămuririle vin pe fondul informaţiilor conform cărora conducerea Primăriei intenţionează să plafoneze cheltuielile de personal ale Maternităţii, iar medicii acesteia au renunţat la sporurile pentru efectuarea serviciilor de gardă.