Guvernul României a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea secţiilor de obstetrică-neonatologie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea. Măsura a venit la propunerea Ministerului Sănătăţii condus de bihoreanul Cseke Attila, durata de realizare a investiţiei fiind şase luni.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, cele 10,98 milioane de lei vor fi folosite pentru reabilitarea interioară şi exterioară, precum şi pentru modernizarea a două etaje ale corpurilor B1 şi B2.

În proiect sunt cuprinse refacerea finisajelor interioare şi exterioare, schimbarea tâmplăriei ambelor etaje, înlocuirea liftului existent cu unul mai performant, modernizarea şi înlocuirea instalaţiilor electrice, termice, sanitare, de climatizare şi a instalaţiilor de fluide medicale.

Finanţarea se va face din împrumuturile acordate de Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi de Banca Europeană de Investiţii, prin Ministerul Sănătăţii.

"Primăria Oradea mulţumeşte încă o dată Ministerului Sănătăţii pentru sprijinul acordat în reforma sistemului sanitar orădean şi pentru contribuţia financiară, care va facilita crearea de condiţii optime pentru pacienţi", a spus primarul Ilie Bolojan.

Conform Hotărârii de Guvern aprobate joi, durata de realizare a investiţiei este de şase luni, creditul urmând a fi rambursat din bugetul de stat.