Primăria a anunţat vineri că în urma demisiei fostei directoare financiar-contabile a Maternităţii orădene, Monica Rodica Hercuţ, a fost numită, în funcţia de director financiar-contabil interimar Maria Silaghi, prin dispoziţia primarului Ilie Bolojan.

"Numirea se face pe o perioadă de maximum 6 luni, până la revocarea prin dispoziţie a primarului Municipiului Oradea sau până la ocuparea prin concurs a postului de director financiar-contabil al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Oradea", se arată în comunicatul Primăriei.

De profesie economist, Maria Silaghi a ocupat din 2007 până în prezent funcţia de şef birou Resurse Umane în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea. A absolvit Facultatea de Ştiinte Economice, profil Finanţe-Asigurări, şi are Masterat în Drept Administrativ şi Statutul Funcţionarului Public, fiind totodată membru al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România Oradea, filiala Bihor, în calitate de expert contabil.

Fosta directoare financiar contabilă a Maternităţii, Monica Rodica Hercuţ şi-a dat demisia la sfârşitul lunii iulie, la scurt timp după ce în funcţia de manager al instituţiei a fost numit inginerul Gavril Grebenişan. Demisia lui Hercuţ survenea la câteva zile după mazilirea directoarei medicale Liana Antal, iar în aceeaşi perioadă a demisionat şi asistenta şefă a unităţii, Daciana Sabău.