Firma orădeană Emsil Techtrans, producătoare de maşini şi unelte, a donat miercuri Maternităţii din Oradea suma de 80.000 de lei, adică echivalentul a circa 18.500 de euro. Conducerea spitalului a decis ca din suma donată să achiziţioneze un nou aparat de terapie intensivă, dat fiind că cel pe care Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie îl are în dotare e vechi de peste 23 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Oradea, aparatul nou va fi practic un aparat de anestezie generală performant ce va fi folosit la intervenţiile operatorii din sfera ginecologică. Totodată, se va achiziţiona şi o masă pentru realizarea examenelor de anatomie patologică.

"Directorul Maternităţii orădene, Gavril Grebenişan, mulţumeşte firmei S.C. Emsil Techtrans S.R.L pentru donaţia făcută, pentru faptul că sprijină sistemul sanitar orădean şi pentru faptul că dă un exemplu de responsabilitate socială tuturor agenţilor economici, care pot dona până la 20% din impozitul pe profit în domenii în care municipiul este deficitar", se mai arată în comunicat.

Totodată, Maternitatea orădeană va avea, începând de vineri, un alt aparat de înaltă performanţă, respectiv un videocolposcop. Cu ajutorul acestuia se vor detecta leziunile de pe colul uterin, prevenindu-se astfel cancerul de col uterin, care este tot mai răspândit printre femei.