Panică, din nou, la Consiliul Județean Bihor. După subțierea schemei de personal operată în octombrie 2020, când din 174 de posturi efectiv ocupate au rămas 97, slujbașii instituției se pregătesc de noi reduceri, anunțate de altfel de președintele Ilie Bolojan tot la finele anului trecut.

Bihorel a aflat că o nouă modificare a organigramei ar urma să aibă loc luna viitoare ori în iulie, iar între cei vizați de restructurare sunt în primul rând angajații de la Contabilitate, unde Bolojan ar păstra doar 4 din 12 posturi.

Pericolul pierderii funcției l-ar paște inclusiv pe șeful Direcției Economice, Horia Carțiș, fost subprefect și fost șef de cabinet al fostului președinte al CJ Cornel Popa, care a mai trecut printr-o „epurare” și pe vremea lui Pasztor Sandor, mai exact în 2018, când a fost mazilit de la șefia Direcției de Dezvoltare Regională, Programe și Proiecte cu finanțare externă, motiv pentru care a și dat în judecată CJ Bihor și a câștigat procesul.

De văzut dacă va păți și de data aceasta la fel și, în caz că da, dacă va deschide încă un proces și-l va câștiga. Nu de alta, dar deja a devenit o banalitate ca bugetele publice să plătească ponoasele...