În preajma sărbătorilor de iarnă, cel mai nou club de polo din Oradea, clubul Progress Oradea, va organiza un meci caritabil în sprijinul unui copil cu probleme medicale. Este vorba despre Vladimir, un copilaş care s-a născut cu un sindrom rar (Angelman), o tulburare genetică complexă.

De precizat însă că la vârste fragede achiziţiile psihomotorii se fac rapid şi eficient, iar Vladimir s-ar putea face bine. O zi de tratament costă însă între 50 şi 100 de lei pe zi, iar familia are nevoie de sprijin pentru ca Vladimir să-şi continue visul.

În acest sens, miercuri, 23 decembrie, de la ora 17:00, la Bazinul Acoperit "Crişul", piticii de la Progress Oradea vor întâlni Stelele polo-ului orădean într-un meci demonstrativ cu scop caritabil.

"Ideea meciului caritabil ne-a venit în urma participării la Swimathon, unde copiii noştri au înotat tot pentru Asociaţia Vladimir Angelman", a precizat antrenorul Christian Şandor, care împreună cu Cristian Băcuţ se ocupă de pregătirea micilor poloişti de la Progress.

Pentru acest joc, în echipa stelelor polo-ului orădean se vor regăsi actuali sau foşti jucători, precum: Gheorghe Dunca, Cornel Gordan, Marcel Haşaş, Flaviu Mănucu, Mircea Mălai, Lajos Hegyesi, Dan Codilă, Lajos Boros şi Cristi Băcuţ.

Pentru participarea la acţiunea caritabilă, organizatorii nu vor avea bilete de intrare, însă accesul la meci se va face în schimbul unei sume donate. De menţionat şi faptul că pentru o donaţie minimă de 30 de lei, cel care va face această donaţie va primi un tricou oficial al meciului.

În ceea ce priveşte clubul Progress Oradea, acesta are în prezent trei grupe de copii născuţi în anii 2003, 2004 şi 2005. Echipele participă însă în Campionatul Regional al Ungariei, pentru că în România momentan nu există campionat oficial la aceste categorii de vârstă.

Cel mai recent, în luna august a acestui an, grupa de 2004-2005 de la Progress a câştigat Cupa Triumf, competiţie desfăşurată la Bucureşti.

Pe de altă parte, după cum anunţă organizatorii, meciul pentru Vladimir nu va fi singura acţiune de suflet a poloiştilor de la Progress. Pe 21 decembrie, aceştia vor merge la un centru pentru copii instituţionalizaţi, unde vor dona jucării şi haine.