Campioana României la polo, formaţia orădeană CSM Digi Oradea va disputa, miercuri seara, de la ora 20, în Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", unul dintre cele mai importante jocuri din ultima perioadă.

În cadrul antepenultimei etape a grupei D din Liga Campionilor Europeni, orădenii vor primi replica sârbilor de la Partizan Belgrad, o echipă redutabilă care vine la Oradea după ce în runda precedentă a învins liderul clasamentului, echipa maghiară Szeged.

"Va fi un joc foarte greu, de care poate depinde calificarea noastră în faza următoare a competiţiei. Noi vom încerca să facem un joc bun şi să ne apropiem victoria, fiindcă nu ne este tot una de pe ce loc ne calificăm, III sau IV", a declarat înaintea disputei directorul clubului CSM, Florin Birta.

Cu 6 puncte acumulate până în prezent, poloiştii de la CSM Digi ocupă locul IV, ultimul loc calificabil, însă pentru a nu avea emoţii în ultimele etape ale grupei, când vor mai disputa doar un joc, faţă de două ale celorlalte contracandidate, vor încerca să obţină un rezultat pozitiv cu echipa din Belgrad miercuri seara.

"Şansele sunt egale. Noi evoluăm acasă, ei sunt într-o formă foarte bună, dar sperăm să facem un joc mare şi să obţinem victoria", a declarat, la rândul său, jucătorul CSM-ului Alexandru Ghiban.

Meciul va fi arbitrat de doi "cavaleri ai fluierului" experimentaţi, din Italia şi Ungaria, iar intrarea spectatorilor la bazin va fi liberă.

Directorul CSM a anunţat faptul că în tribună va fi prezentă şi galeria echipei de baschet, dar şi întreaga echipă masculină de baschet a CSM-ului. "Am vorbit deja cu câţiva dintre baschetbaliştii noştri care sunt sârbi, iar doi dintre ei sunt fani Steaua Roşie Belgrad şi astfel vor ţine cu CSM în acest joc", a punctat Florin Birta.

"Echipa noastră este foarte bine pregătită, nu avem probleme de lot. Suntem convinşi că va fi un joc dur, fiindcă acesta este stilul sârbilor, dar noi suntem încrezători în forţele noastre", a declarat şi jucătorul Alexandru Matei.

Partida CSM Digi Oradea - Partizan Belgrad va putea fi urmărită şi pe canalul Digi Sport.