Echipa orădeană de polo CSM Digi, campioana ultimelor ediţii ale campionatului României, se află în faţa unei uriaşe performanţe, aceea de a se califica în penultimul act al celei de-a doua competiţii europene intercluburi, Cupa LEN.

Pentru aceasta, trupa antrenată de Cornel Gordan va trebui să învingă miercuri seară, în bazin propriu, puternica formaţie maghiară Honved Budapesta, la o diferenţă de 4 goluri, sau chiar de 3, cu singura condiţie ca poloiştii maghiari să nu înscrie mai mult de 9 goluri.

Meciul este programat la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", cu începere de la ora 18, iar organizatorii, conducerea Clubului Sportiv Municipal Oradea, au decis să lase intrarea liberă tocmai cu scopul ca echipa să beneficieze de o susţinere cât mai frenetică din partea publicului bihorean.

Antrenorul CSM-ului nu se confruntă cu probleme de efectiv, şi-a revenit şi căpitanul Kadar Kalman, după accidentarea care l-a costat neconvocarea la lotul naţional, iar formaţia campioană şi-a amânat şi jocurile din campionat cu CS Crişul Oradea, tocmai în ideea de a pregăti cât mai bine acest meci retur din faza sferturilor de finală ale LEN Trophy.

Pentru echipa orădeană, calificarea în semifinalele Cupei LEN ar echivala cu o finală a Cupei Cupelor, cum s-a întâmplat la începutul anilor '80. De atunci, formaţia de pe malurile Crişului nu s-a mai apropiat de o asemenea performanţă.

În meciul tur, de la Budapesta, Honved s-a impus cu scorul de 12-9, Tibi Negrean fiind atunci cel mai eficace poloist al orădenilor, cu cele 4 reuşite.