Iubitorii sportului rege se pot bucura, căci campionatul ligii secunde se reia în acest weekend. Bihorul este reprezentat de două echipe. 

Dacă Luceafărul Felix va evolua în acest weekend în deplasare, echipa fanion a judeţului, FC Bihor în schimb, are meci pe teren propriu. S-ar putea spune că este unul de trei stele, având în vedere reputaţia adversarului, Poli Timişoara, echipă vitregită anul trecut - la fel ca formaţia bihoreană - de prima ligă, din cauza unui manageriat defectuos. Bănăţenii trebuiau să evolueze în Liga Campionilor şi nicidecum în eşalonul al doilea al fotbalului românesc.

Cu toate acestea, formaţia de pe malurile Begăi a trecut în Liga a II-a, unde, alături de Gloria Bistriţa, face furori. Cu 10 puncte avans faţă de echipa de pe locul III, Poli priveşte încrezătoare din nou spre prima divizie, cu condiţia ca problemele financiare ale clubului să nu-i joace feste din nou.

De partea cealaltă, FC Bihor, care, la rându-i, trebuia să se bată în acest sezon cu Steaua, CFR Cluj, Dinamo sau Rapid, din cauza aceloraşi probleme, care au dus la nelicenţiere, a fost nevoită să reia din eşalonul secund. Dezamăgirea ratării promovării a fost într-atât de mare, încât, "roş-albaştrii", cu o medie de vârstă foarte tânără nu şi-au revenit până pe finalul turului de campionat din noul sezon şi ca urmare ocupă acum locul IX.

După o pauză destul de liniştită, orădenii pornesc acum în retur cu forţe proaspete, dornici de a face o nouă figură frumoasă în sezonul de primăvară şi, după cum declară unii dintre jucători, poate vor specula problemele Timişoarei şi, precum Mioveni şi Sibiu în vară, vor fi chemaţi şi ei să se pregătească de Liga I.

Pentru aceasta trebuie să încheie campionatul însă pe locul III, acolo unde se află acum Chindia Târgovişte, o altă echipă care încearcă să speculeze aceleaşi probleme ale bănăţenilor. Cert este că se anunţă un retur de campionat interesant în seria vestică din Liga a II-a, cu un FC Bihor dornic de a recupera punctele pierdute. Sâmbătă, de la ora 13, are loc însă primul examen, unul foarte greu, cu Poli.

În vederea acestui joc, de pe teren propriu, de la ora 13, formaţia orădeană nu se confruntă cu probleme de efectiv. Tot lotul este valid, nefiind jucători accidentaţi sau suspendaţi, după cum susţine antrenorul Stelian Farcău.

Tehnicianul Stelian Farcău recunoaşte că îi aşteaptă pe orădeni "un meci foarte dificil, în compania unei echipe care anul trecut şi-a câştigat pe teren un loc de Liga Campionilor". Antrenorul a declarat că speră ca echipa sa să nu dezamăgească pe nimeni din cei care cred în gruparea bihoreană.

Jocul cu timişorenii de la Poli va conta, aşadar, pentru prima etapă din returul de campionat al ligii a II-a şi se va desfăşura pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", fiind televizat pe canalul Digi Sport.

Spectatorii îşi pot cumpăra bilete încă de vineri, între orele 13 şi 16, dar şi sâmbătă, cu două ore înainte de startul partidei, de la ora 11. Accesul spectatorilor în tribune se va permite de la ora 11.30.

Faţă de turul de campionat noutăţile echipei orădene le constituie revenirea atacantului Sulea, portarul Raul Avram, fundaşii Zanardini şi Petricău, mijlocaşul Ovidiu Bic şi atacanţii Hadăr şi Ovidiu Popa. La capitolul "plecări", trebuie nominalizaţi Pogacsics, împrumutat în Grecia, Malinic, la care s-a renunţat în luna decembrie, şi Hering, reîntors la juniorii de la Liberty.