După un joc cu un parcurs surprinzător, echipa orădeană de baschet masculin CSM s-a impus abia cu scorul de 79-78, joi seară, pe teren propriu, în faţa formaţiei Timba Timişoara.

Meciul, desfăşurat în Arena "Antonio Alexe", a reprezentat primul joc al etapei a XXIII-a din sezonul regulat al Ligii Naţionale, şi a avut o desfăşurare diametral opusă în cele două părţi.

În prima jumătate, CSM Oradea a fost vioara întâi, depăşindu-şi clar adversarul în primul sfert, scor 26 - 12. Ceva mai greu, s-a impus, totuşi, şi în sfertul secund, cu 27 - 25, astfel că în pauza mare s-a intrat cu avantajul considerabil al elevilor antrenorului Cristian Achim, 53-37, şi nimeni nu se gândea decât la o diferenţă cât mai mare pe tabelă în favoarea gazdelor.

În sfertul al III-lea, orădenii au fost de nerecunoscut însă, au avut o cădere totală, pe fondul unui joc bun al bănăţenilor, care au marcat 23 de puncte, faţă de numai 10 ale orădenilor.

S-a intrat în sfertul IV cu doar trei puncte avans pentru bihoreni, 63-60, şi se credea că în ultimele 10 minute orădenii vor reveni şi vor mări din nou distanţa. Numai că, din păcate, jucătorii CSM-ului nu s-au trezit din letargie şi s-au văzut egalaţi şi la un moment dat chiar conduşi pe tabelă.

Ultimele 30 de secunde au fost nerecomandate cardiacilor. După ce orădenii au condus cu 77-75, cu 9 secunde înainte de final bănăţenii au reuşit un coş de trei puncte, prin Huckaby, care a dus scorul la 78-77 pentru oaspeţi. Ultimul atac a fost însă al orădenilor, care au reuşit să finalizeze în ultimele două secunde cu o aruncare de senzaţie a celui mai bun jucător de pe teren, William Franklin, care a înscris pentru două puncte şi a reîntors situaţia pe tabelă, 79-78 pentru orădeni.

Imediat s-a auzit sirena de final şi Oradea a fost în extaz, fiindcă a obţinut o nouă victorie, a 19-a şi şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului.

Eroul partidei a fost William Franklin. "Fără Franklin am fi pierdut jocul", a spus, la final, antrenorul Cristian Achim.

Cu toate acestea, peste bucuria victoriei a rămas evoluţia dezamăgitoare a "roş-albaştrilor" din ultimele două sferturi, un semnal de alarmă, care-l îngrijorează şi pe tehnicianul Achim.

"Sunt extrem de supărat pentru acest joc, în special pentru ce s-a întâmplat în sferturile III şi IV. Mi se pare inadmisibil ca după ce am înscris 53 de puncte să depindem de ultima aruncare pentru a decide meciul. În ultimele două sferturi am marcat mai puţin de jumătate decât în primele 20 minute", a declarat antrenorul CSM-ului.

"Timba a jucat bine şi trebuie să o felicit", a mai spus Cristian Achim, care a concluzionat totuşi că "este un avertisment foarte clar legat de jocul nostru". "Ţtiu că există o scuză în absenţa lui Topcov, dar pe mine asta nu mă interesează şi nu o folosesc ca pe o scuză. Trebuia să câştigăm acest meci în alt mod sau în altă manieră decât aceasta chiar şi fără Sasha", a încheiat antrenorul orădenilor.

În următorul joc, CSM Oradea va întâlni în deplasare echipa CSS Giurgiu.


CSM Oradea - Timba Timişoara 79 - 78 (26 - 12, 27 - 25, 10 - 23, 16 - 18)

Sala: Arena "Antonio Alexe"

Spectatori: 1500

Arbitri: Ciprian Stoica, Bogdan Podar şi Adrian Habor
Comisar: Marius Hurgoi

Marcatori CSM Oradea: Wiliam Edward Franklin 26 puncte, Nemanja Maric 16, Milos Pesic 16, Bogdan Şîbîrnă 11, Zarko Comagic 5, Laszlo Lazar 4 şi Ivan Stefanovic 1 punct.

Principali marcatori Timba: Rickey Huckaby 21 puncte, Jermont Bernard Horton 16 şi Denham Brown 15 puncte.