Întrerupt pentru a face loc meciurilor echipelor naţionale, Campionatul Naţional de Fotbal se reia în acest sfârşit de săptămână cu jocurile unei noi etape din primele două ligi.

În cadrul ligii secunde, FC Bihor Oradea va evolua duminică pe teren propriu în compania liderului clasamentului, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Meciul este programat cu începere de la ora 11:30 la Stadionul Iuliu Bodola, în cadrul etapei a 10-a, urmând a fi televizat.

„Este o partidă importantă, ca toate meciurile pe care le disputăm. Cu siguranţă, a juca cu cei de pe primul loc, care nu au pierdut nicio partidă, e un lucru motivant pentru noi. Sper însă ca noi să fim cei care le opresc această serie de rezultate pozitive şi să câştigăm. Pentru aceasta, am lucrat foarte bine în această săptămână. Am pregătit echipa în cel mai bun mod şi sperăm să câştigăm jocul, iar, astfel, să aducem o bucurie pentru toţi suporterii echipei FC Bihor Oradea”, a declarat antrenorul principal al roş-albaştrilor, Gustavo Aragolza, în deschiderea conferinţei de presă care a prefaţat disputa de duminică.

În cele nouă etape de până acum, echipa din Miercurea Ciuc a obținut opt victorii şi a încheiat la egalitate într-un singur meci. În clasament, AFK Csikszereda este lider detaşat, cu şapte puncte mai mult decât ocupanta poziţiei secunde.

„Csikszereda este o echipă foarte bună, dar noi vom evolua cum jucăm întotdeauna, cu determinare, de la egal la egal. Au jucători foarte buni, dar noi vom pregăti partida şi în funcţie de particularităţile echipei adverse”, a mai precizat tehnicianul Gustavo Aragolaza.

Reamintim că, după etapa a noua, FC Bihor ocupă locul 14 în ierarhia la zi, cu 11 puncte, după ce a înregistrat 3 victorii, 2 rezultate de egalitate şi 4 înfrângeri.

În ultima rundă, formaţia orădeană a remizat acasă, 1-1, cu FC U Craiova, în timp ce cei de la Csikszereda s-au impus pe teren propriu, la limită, cu 1-0, în faţa echipei CSM Focşani.

Motivați pentru a răpune liderul

„Nu va fi un meci uşor, dar eu, împreună cu colegii mei şi staff-ul, vom fi pregătiţi şi motivați ca să le provocăm prima înfrângere celor de la Csikszereda", a declarat, la rândul său, tânărul jucător orădean Andrei Moga, prezent şi el la conferinţa de presă de la Stadionul Iuliu Bodola.

Andrei Moga a purtat în premieră banderola de căpitan de echipă la FC Bihor, la meciul amical de la Cluj Napoca, cu liderul Superligii. De asemenea, la ultimul joc de campionat, cel cu FC U Craiova, Andrei a mai avut o premieră, el înscriind atunci primul său gol în Liga a II-a.

„Este o onoare să evoluez pentru clubul la care am crescut de mic, în oraşul meu natal, şi sunt mândru pentru că am purtat banderola echipei, după jucători cu nume mari din fotbalul bihorean, cum ar fi Ioan Hora şi Ioan Filip, care, totodată, sunt colegii mei. Le mulţumesc în special lor pentru că m-au primit sub aripa lor şi mi-au explicat cum aş putea fi un căpitan la acest club", a mai afirmat tânărul fotbalist bihorean.

Fără probleme în lot 

Înaintea partidei de duminică, antrenorul Gustavo Aragolaza nu se confruntă cu probleme de efectiv, toţi jucătorii fiind apţi, inclusiv Ioan Hora, care revine după accidentare şi care este foarte probabil să fie introdus pe parcursul disputei cu liderul campionatului.

Biletele de intrare la jocul de duminică de la Stadionul Iuliu Bodola, programat de la ora 11:30, în compania liderului neînvins al Ligii a 2-a, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, au fost puse în vânzare încă de săptămâna trecută. Ele pot fi achiziţionate în continuare online, aici.

La caseria de la stadion pot fi procurate în ziua meciului, duminică, 20 octombrie, de la ora 10, de la casieriile amplasate la Poarta 4.

Și accesul publicului pe stadion va fi permis începând cu ora 10.

La jocul de duminică în tribunele Stadionului Iuliu Bodola vor fi prezenţi şi 50 de elevi de la Şcoala Gimnazială "Iosif Vulcan" Holod şi Liceul Teoretic "Petofi Sandor" Săcueni, care vor fi aduşi în mod organizat la meci, în baza parteneriatului pe care clubul FC Bihor îl are cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar şi un alt grup de 50 de copii, care vor veni în baza parteneriatului clubul orădean cu DGASPC.

Prima partidă a etapei a 10-a din Liga a II-a la fotbal s-a desfăşurat joi seara şi s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru Steaua, în disputa de la Bucureşti cu Concordia Chiajna.

Sâmbătă, de la ora 11, sunt programate însă marea majoritate a jocurilor din runda din acest weekend.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!