Adversara orădenilor în partida din penultima etapă a ligii secunde, seria de vest, va fi formaţia ploieştiană Petrolul, nimeni alta decât deţinătoarea primei poziţii a clasamentului. Cum FC Bihor ocupă locul al II-lea, meciul de vineri de pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" se anunţă o veritabilă finală a seriei.

Condamnaţi la victorie

Ambele combatante ţintesc promovarea, însă pentru echipa bihoreană o victorie ar fi necesară, având în vedere că în ultima rundă va evolua în deplasare, la Tr. Severin, cu Gaz Metan CFR Craiova, în timp ce cealaltă contracandidată, CS Mioveni, are un program mai uşor.

În cazul în care formaţia argeşeană, CS Mioveni, se va impune în ambele partide pe care le mai are de disputat, atunci, pentru a obţine promovarea, FC Bihor trebuie să obţină 4 puncte din confruntările cu Petrolul şi Gaz Metan CFR Craiova, ceea ce înseamnă o victorie şi un rezultat de egalitate. Tocmai de aceea, fotbaliştii orădeni vor să facă vineri un pas uriaş către prima ligă, prin adjudecarea a 3 din cele 4 puncte de care mai au nevoie.

"Urmează meciul cu Petrolul, un meci capital pentru noi. Ne dorim foarte mult să câştigăm. Mai sunt două etape, trebuie să facem 4 puncte, de aceea este foarte important să obţinem cele 3 puncte din disputa cu ploieştenii. Cu susţinerea publicului, sper să facem un joc bun şi să obţinem o victorie foarte importantă pentru promovare", este de părere antrenorul "roş-albaştrilor", Gheorghe Ghiţ.

Interes mare pentru meci

Având în vedere importanţa confruntării, conducerea clubului orădean a pus în vânzare încă de miercuri biletele de intrare la joc, suporterii bihoreni înghesuind-se încă din primele ore pentru a şi-le cumpăra. Acestea se mai pot achiziţiona şi joi, între orele 13-17, şi vineri, cu trei ore înainte de debutul confruntării, ora 11, de la stadion.

Costul unui bilet de intrare este de 10 lei, pensionarii, femeile şi copii cu vârste până în 14 ani urmând a avea intrarea liberă. Pentru o mai bună organizare, accesul persoanelor ce beneficiază de gratuităţi se va face pe la poarta nr. 1, de la Tribuna I, Sector B, în preajma tunelului care conduc jucătorii pe terenul de joc. De asemenea, pentru a nu se crea aglomeraţii, conducătorii clubului roagă suporterii să vină din timp la stadion şi să-şi susţină, cu sportivitate, pe tot parcursul întâlnirii favoriţii.

"Aşteptăm cât mai mulţi suporteri la meci, având în vedere importanţa jocului. Nu este suficientă doar prezenţa la meci, ci avem nevoie şi de susţinerea lor, pe tot parcursul disputei. Sunt convins că publicul orădean va fi al 12-lea jucător, care va purta echipa spre liga I, aşa cum s-a întâmplat la Deva", declară preşedintele clubului, Şerban Morcan.

Fără Oltean

În această săptămână tehnicianul orădean a condus câteva antrenamente la ora jocului, 14, tocmai pentru a-şi obişnui jucătorii cu disputa de la această oră, când este destul de cald. Deşi s-a încercat schimbarea orei, aceasta nu s-a aprobat, confruntarea fiind programată şi în funcţie de postul de televiziune care o va transmite în direct, Dolce Sport.

Înaintea disputei, ce va fi arbitrată de o brigadă care-l va avea la centru pe craioveanul Sebastian Colţescu, antrenorul Gheorghe Ghiţ se confruntă cu o singură problemă de efectiv, fundaşul Sergiu Oltean fiind accidentat şi sunt şanse mari ca el să nu poată juca.

În atari condiţii, 11-le de start al FC Bihorului ar putea fi vineri următorul: Pogacsics - Moraru, Muscă, Deaconescu, Lupu - Chiş, Danci, Selagea - Florean, Mărkuş, Bîrză.

Înaintea jocului de seniori FC Bihor - Petrolul, pe terenul sintetic al Stadionului "Iuliu Bodola" va avea loc vineri, de la ora 12, şi finala Cupei Liceelor, competiţie care este organizată de clubul FC Bihor şi care le va aduce faţă-n faţă pe formaţiile liceelor "Mihai Eminescu" şi "Emanuil Gojdu".