Stadionul Tineretului din Oradea a găzduit vineri seară meciul de old-boys dintre echipele FC Bihor şi Ferencvaros Budapesta. Meciul a fost organizat cu prilejul festivalului cultural "Festum Varadinum", festival care se desfăşoară în aceste zile în organizarea comunităţii maghiare din Oradea.

Început cu mai bine de o oră întârziere, pentru că microbuzul echipei maghiare a avut o defecţiune pe drum, meciul s-a desfăşurat pe durata a două reprize a câte 25 de minute şi s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 3-3.

Spectatorii au putut să-i revadă, astfel, la lucru, pe cei care cândva i-au delectat cu jocul lor şi care au adus rezultate frumoase, atât pentru orădeni, cât şi pentru cei de la Ferencvaros.

Echipa maghiară l-a avut în capul listei pe Detari Lajos, secondat de Lipcsei Peter, dar şi de Dragoner Attila, Ebedli Zoltan, Matyus Janos, Vamosi Csaba sau Toth Mihaly.

De partea cealaltă, la FC Bihor au evoluat printre alţii Ioan Zare, Ovidiu Lazăr, Paul Borza, Ioan Papp Deac, Sorin Pop, Florin Fărcaş sau Marcel Abrudan.

Jocul a început bine pentru FC Bihor, care a deschis scorul în minutul 8, prin Ovidiu Lazăr, după o pasă primită de pe dreapta de la Paul Borza. Două minute mai târziu, atacurile orădenilor s-au concretizat din nou, de această dată însă prin P. Borza, care a înscris, după pasa primită de la Ov. Lazăr.

În minutul 14, Ferencvaros a înscris primul gol, prin celebrul Detari, cel care a profitat de o respingere greşită a portarului Papp Deac.

Până la pauză, maghiarii au mai înscris o dată, chiar în ultimul minut al primei reprize, prin acelaşi Detari, după o altă respingere greşită a lui Papp Deac.

În repriza a doua, cei care au marcat primii au fost jucătorii de la Ferencvaros, prin Vamosi, în minutul 35, pentru ca scorul final să-l stabilească Lupuţ, cu o lovitură de cap, în minutul 47, după o acţiune pe stânga a lui M. Abrudan.


FC Bihor old-boys - Ferencvaros Budapesta old boys 3-3 (2-2)

Au marcat: Ov. Lazăr (min. 8), P. Borza (min. 10), Cr.Lupuţ (min. 47) / Detari (min. 14 şi 25) şi Vamosi (min. 35)

FC Bihor old-boys: Papp Deac (min. 26 Sebestyen) - Lupuţ, Zare (min. 13 Fl. Fărcaş), C. Bodea, Z. Vig - Halasz L. (min. 36 S. Pop), M. Abrudan, Z. Bundea, S. Pop (min. 26 Todea) - P. Borza şi Ov. Lazăr. Antrenor: Alexandru Gergely

Echipa de old-boys a celor de la Ferencvaros i-a cuprins pe jucătorii: Detari Lajos, Lipcsei Peter, Dragoner Attila, Ebedli Zoltan, Matyus Janos, Vamosi Csaba, Schultz Levente, Toth Mihaly, Deszantnik Peter, Dukon Bela, Szenes Sandor, Horvath Karoly şi Laszka Balazs.