La Europenele de la Tirana, din luna aprilie, România a luat nu mai puţin de 13 medalii. Supriza a venit însă abia acum, căci şase din ele sunt acum retrase, pentru că sportivii Răzvan Martin şi Elena Andrieş au fost prinşi dopaţi.

Potrivit unei dezvăluiri făcute de Gazeta Sporturilor, substanţa cu care au fost prinşi românii este stanozolul.

Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, a câştigat la Tirana două medalii la categoria 77 de kilograme, între care şi singurul aur al delegaţiei, obţinut la "ridicat". Cealaltă distincţie, un bronz, la total. Elena Andrieş a câştigat şi ea trei medalii la Tirana: una de argint, la stilul smuls, şi două de bronz, la ridicat şi la total. Toate au fost retrase acum de federaţia europeană.

Răzvan Martin (20 de ani) este noua speranţă a halterelor româneşti, după ce a cucerit bronzul la JO de la Londra, la categoria 69 kg. Puţini ştiu însă dramele prin care sportivul a trecut pentru a ajunge acum o vedetă de talie mondială. "Ce să zic, frate? Medalia asta de bronz îmi va schimba viaţa! O să-mi iau şi eu o casă ca lumea. Dar, uită-te la medalie mai de-aproape. Palma asta plină de bătături m-a scos din foame!", declara Răzvan Martin, anul trecut, pentru Libertatea.