Supravieţuitorii accidentului din Munţii Apuseni şi familiile victimelor decedate au primit, joi dimineaţă, distincţii onorifice din partea Colegiului Medicilor din România, scrie Digi24.ro.

La ceremonie au fost prezenţi 4 dintre supravieţuitori (medicii Radu Zamfir, Sorin Ianceu, Cătălin Pivniceru, Valentin Calu), cel care a lipsit fiind copilotul Răzvan Petrescu.

Dacă majoritatea supravieţuitorilor au spus că se simt onoraţi pentru prezenţa în sală, medicul bihorean Sorin Ianceu a avut un discurs ceva mai nuanţat.

"Mă onorează prezenţa în această sală. Aşa cum noi patru am reuşit să fim solidari în acele momente grele, am reuşit să fim o echipă, haideţi să fim toţi o echipă pentru tot ce înseamnă România, pentru tot ce înseamnă corp medical şi pentru pacienţii noştri, că dacă ei nu ar fi, nici noi nu am fi", a spus Ianceu.

La eveniment a participat şi sora Aurei Ion, studenta care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic, care a primit distincţia pentru sacrificiul tinerei, mai scrie sursa citată.