În programul serii de 25 ianuarie, de la ora 19, la Filarmonica de Stat, sunt incluse lucrări din repertoriul marelui compozitor al începutului epocii romantismului, Felix Mendelssohn Bartholdy.

Medalionul Felix Mendelssohn Bartholdy va fi deschis de primele acorduri ale uverturii Ruy Blas, op. 95, lucrare compusă de autor în 1839, la solicitarea Fondului Teatral de Pensii din Leipzig, continuă cu Concert pentru vioară şi orchestră în mi minor, op. 64 şi cu Simfonia a II-a "Lobgesang" în Si bemol major op. 52, una din cele mai frumoase creaţii ale literaturii violonistice. Simfonia a II-a "Lobgesang" în Si bemol major, a fost compusă în 1840, dar publicată la zece ani după moartea compozitorului.

În interpretarea "Medalionului" îşi vor aduce aportul membrii Corului Filarmonicii, sopranele Gebe-Fügi Renáta şi Valentina Puşcaş, tenorul Daniel Zah, sub bagheta dirijorului Laszloffy Zsolt, şi invitatul special, violonistul german Nicolas Köeckert, care revine pe scena Filarmonicii de Stat. A fost primul concurent de origine germană premiat la celebrul Concurs Internaţional Ceaikovski din Moscova şi câştigător al unor importante premii internaţionale de violonistică. Dirijorul concertului este maestrul Romeo Rîmbu.

Bilete se pot cumpăra la casa de bilete a Filarmonicii (str. Moscovei nr. 5), de luni până vineri între orele 11 - 17, precum şi cu o oră înainte de concert.