Zece femei din România au depus plângere penală pentru vătămare corporală împotriva unui medic care le-ar fi operat în Constanţa şi în Bucureşti. Se pare că doctorul ar fi efectuat intervenţii chirurgicale care au dus la mai multe complicaţii, una dintre victime pierzându-şi mameloanele.

În acest caz, marţi dimineaţa poliţiştii au făcut 15 percheziţii domiciliare, medicul fiind acuzat de vătămare corporală din culpă şi evaziune fiscală, prejudiciul ridicându-se la aproape două milioane de euro. În urma extinderii cercetărilor, în aceeaşi zi, au avut loc verificări şi cu privire la săvârşirea infracţiunilor de corupere sexuală şi rele tratamente aplicate minorului, notează site-ul Hotnews.ro.

Din cercetările efectuate în dosar a reieşit că, în perioada august 2020 - ianuarie 2024, un medic ar fi efectuat intervenţii chirurgicale estetice şi reconstructive, în urma cărora ar fi rezultat mutilarea a zece persoane. 

Presa centrală şi cea din Constanţa notează că dosarul îl vizează pe medicul specialist în chirurgie plastică Hussein Shamieh.

„În cauză s-a reţinut că inculpatul H.S., medic specialist în chirurgie plastică, a efectuat în data de 07.01.2021, la o unitate medicală din municipiul Bucureşti, intervenţii chirurgicale de tipul «reducţie mamară cu implant de silicon» şi «abdominoplastie» asupra persoanei vătămate P.L.D., în urma cărora au rezultat complicaţii medicale şi prejudicii estetice grave şi permanente. În data de 03.12.2022, la o unitate medicală din municipiul Constanţa, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul «mastopexie» asupra persoanei vătămate P.I., în urma căreia au rezultat prejudicii estetice grave şi permanente. În data de 10.10.2023, la o altă unitate medicală din municipiul Bucureşti, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul «mastopexie» asupra persoanei vătămate M.M.C., în urma căreia au rezultat complicaţii medicale şi prejudicii estetice grave şi permanente", au precizat procurorii.

Avocatul uneia dintre victime, Mircea Gherasim, a declarat pentru site-ul constănţean Replicaonline.ro că femeia pe care o reprezintă în instanţă a rămas fără mameloane.

Victima a fost operată în 3 decembrie 2022. "Clienta mea s-a dus să îşi facă o operaţie estetică şi a ieşit foarte prost pentru ea, în sensul că a suferit mult şi suferă în continuare. A început să se simtă rău, apoi a început să se infecteze (zona operată). Acum are un prejudiciu estetic, în sensul că nu mai are mameloane. Şi fizic, şi psihic se simte rău. E clar că operaţia a fost nereuşită", a spus avocatul Mircea Gherasim.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!