Medicul Florin Săvulescu este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie că cerea mită 3.000 de euro pentru a face intervenţii de micşorarea a stomacului în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila". Procurorii DNA au făcut percheziţii la el în birou, unde au găsit bani şi bijuterii în valoare de 300.000 de euro.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA şi citat de Libertatea.ro, medicul militar a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.

În cele 60 de zile doctorul nu are voie, între altele, să desfăşoare activitatea în exercitatea căreia a săvârşit fapta.

"În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani şi bijuterii, în legătură cu intervenţii chirurgicale şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiaţi ai acestora", au transmis procurorii DNA, arată sursa citată.

Doctorul Săvulescu are 60 de ani şi lucrează de mai bine de 30 de ani la Spitalul Militar din Bucureşti, unde din 2009 conduce secţia Chirurgie II.