Apar informații noi legate de starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Artistul a fost transportat din spitalul din Cluj la un spital din Capitală, iar medicii spun despre el că are o infecție generalizată în organism, septicemie. Totuși, starea acestuia ar fi stabilă și chiar le-ar fi transmis un nou mesaj fanilor săi.

Informațiile privind infecția generalizată au fost făcute publice miercuri, într-o conferință de presă susținută de medicii de la Institutul Inimii din Cluj, în contextul în care în cursul serii de marți acesta a fost transferat de aici la Institutul „Matei Balș” din Capitală, cu un elicopter SMURD, la cererea familiei.

„O evaluare complexă”

Institutul Matei Balș a anunțat că actorul se află într-o stare stabilă și a transmis și un mesaj adresat fanilor săi.

„Maestrul Florin Piersic dorește să transmită gânduri bune pentru toți admiratorii dumnealui și să îi asigure că "este pe mâini bune". Începând din momentul internării, 07 mai ora 22:30, dnul. Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecțios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică). Este stabil la acest moment și se află sub strictă supraveghere medicală. Nu putem face afirmații privitoare le evoluție, ținând cont de vârstă și de comorbidități. Vom reveni cu detalii ulterior”, a transmis conducerea spitalului, printr-un comunicat de presă citat de Digi24.ro.

G4Media.ro notează că marți, actorul era într-o stare bună, internat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, după ce duminică a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

„Medicii de la Institutul Inimii din Cluj au explicat, miercuri, într-o conferință de presă, că actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, are o infecție generalizată în organism, septicemie, astfel că situația sa este gravă, fiindu-i pusă viața în pericol. Medicii au precizat că protezele din organism mențin focare secundare de infecție, care nu pot fi tratate cu antibiotic. Din acest motiv, la Cluj i-au fost scoase lui Florin Piersic sondele de la stimulatorul cardiac de la inimă, implantat în urmă cu 15 ani, iar la București urmează scoaterea protezei de la genunchi”, sintetizează sursa citată.

Potrivit medicilor, artistul poate rămâne câteva săptămâni fără stimulator cardiac, timp în care speră să poată fi vindecat de infecția generalizată din organism.

O infecție de la genunchi s-a extins

Managerul Institutului Inimii din Cluj, Florin Crișan, și directorul medical, Adrian Molnar, au precizat că Florin Piersic a ajuns în jurul datei de 17 aprilie la Spitalul Militar din Cluj cu infecție generalizată în organism, care se extinsese în corp de la genunchi, unde a fost localizată inițial.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Florin Piersic a fost internat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, care s-a extins.

Ulterior, în 29 aprilie, Florin Piersic a fost adus la Institutul Inimii, unde s-a constatat prezența unor infecții la sondele din stimulatorul cardiac care i-a fost implantat în urmă cu 15 ani.

„Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată. Am evaluat situația, după ce făceam încărcarea cu antibiotice să facem intervenție să scoatem sondele”, a precizat medicul Adrian Molnar, conform G4Media.ro.

Medicul Roșianu este cel care i-a implantat stimulatorul cardiac în urmă cu 15 ani și care a explicat că, în situația actuală, era necesar să fie extrase sondele acestuia, dar că intervenția nu trebuia realizată foarte rapid.

„În 45 de minute procedura a fost efectuată, timpul efectiv de extragere din inimă a sondelor a fost de 3 minute, timp record. Procedura s-a desfășurat fără niciun fel de complicații”, a explicat medicul Horia Roșianu.

Medicii de la Cluj au mai explicat că este necesară eliminarea protezelor din corp, pentru că pe acestea se formează o biopeliculă infecțioasă, iar pentru că materialele protetice nu au vase de sânge, antibioticul nu poate să ajungă în acele zone pentru a elimina infecția.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!