Povestea băieţelului, poreclit acum "bebeluşul îngheţat", Finley Burton, a făcut înconjurul lumii. Bebeluşul a ajuns la medic după ce mama lui a observat că, la 16 săptâmani, nu lua în greutate. Doctorii l-au diagnosticat cu o malformaţie a inimii şi au recomandat intervenţia chirurgicală.

După operaţie însă, ritmul cardiac s-a accelerat atât de tare ,încât medicii s-au temut că bebluşul nu va supravieţui. Au luat atunci decizia ca temperatura corpului micuţului să fie scăzută de la 36 până la 33,4 grade, fiindu-i astfel indusă starea de hipotermie. Părinţii copilului îşi amintesc spaima pe care au simţit-o în acele momente.

"Părea că este făcut din ceară, era atât de rece, părea că nu este real. A fost cel mai ciudat lucru", spun ei.

După 4 zile în care corpul micuţului fost învelit într-o pătură specială cu aer rece, medicii au observat că ritmul cardiac s-a normalizat. Au început treptat procesul de încălzire iar rapiditatea cu care micuţul şi-a revenit i-a uimit şi pe ei. După 12 zile de la operaţie copilaşul a fost externat, iar acum, la o lună după operaţie, se simte bine şi se poartă ca orice bebeluş de vârsta lui.

Cât despre părinţii lui, aceştia spun că momentele dificile prin care au trecut i-au făcut să-şi iubească şi mai mult copilul.