Medicul care a murit, miercuri după amiază, în curtea Spitalului Militar din Oradea, este fostul manager al unității, dr. Gheorghe Ioan Scridon.

În vârstă de 71 de ani, Scridon era colonel doctor în rezervă, medic primar cardiolog și a fost comandant al Spitalului de pe strada Dunării.

Potrivit informațiilor disponibile pe contul său de Facebook, acesta a fost absolvent al Facultății de Medicină Generală din București, luându-și rezidențiatul în cardiologie la Institutul Inimii din Cluj și în medicină internă la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila.

Între altele, a studiat management sanitar și sănătate publică, respectiv a dobândit competențe în ecografie generală, ecocardiografie și ecografie vasculară la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj Napoca.

Dr. Gheorghe Scridon era soțul fostei șefe a Finanțelor Bihor, Smaranda Scridon (PNL). În 2013, el fusese numit de liberali și reprezentant al Consiliului Județean în consiliul de administrație al spitalului, azi Spitalul Clinic „Avram Iancu”, care funcționează în continuare sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, medicul a decedat în cursul după-amiezii de miercuri, în timp ce juca tenis pe terenul de sport din curtea unității. A făcut stop cardio-respirator, iar echipajul SMURD nu a reușit să îl salveze.

El era cunoscut ca având probleme cardiace. 

Citiți pe această temă articolul „Tragedie în curtea Spitalului Militar din Oradea: Un medic a făcut stop cardiac!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!