Trecerea spitalelor orădene în subordinea autorităţilor locale nu a fost o măsură bună, crede medicul generalist Rareş Gherai, preşedintele filialei municipale a Partidului Conservator. "Chiar Radu Ţîrle (n.r. preşedintele Consiliului Judeţean) a spus că nu sunt bani pentru spitale. În acest context cred că era mai bine ca spitalele să rămână sub tutela Ministerului Sănătăţii", a declarat Gherai, miercuri, într-o conferinţă de presă, precizând că, în lipsa banilor, unii medici de valoare vor fi daţi afară.

Mai mult, el a precizat că nu este de acord cu unele măsuri pe care municipalitatea le-a anunţat pentru spitalele din Oradea. El a vorbit despre decizia Primăriei de a scădea ponderea medicamentelor originale în spitale de la 70% la 30%. "Este o măsură populistă. Medicamentele generice sunt preferate doar din cauza costului redus. Nu poţi să faci un protocol terapeutic bazat doar pe preţul scăzut", a declarat liderul PC Oradea.

De asemenea, Gherai nu este de acord nici cu preconizata măsură de a desemna un medic farmacolog, care ar urma să decidă care vor fi medicamentele recomandate pentru tratamentul unor afecţiuni. "Un singur medic nu cunoaşte toate tratamentele şi nu are cum să ştie care sunt cele mai bune medicamente. Pentru aceasta există Agenţia Naţională a Medicamentului", a mai spus Gherai.

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele filialei judeţene a PC, Traian Bodea, şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de Uniunea Naţională pentru Progresul României, adică partidul "independenţilor", şi despre formaţiunea politică înfiinţată de Dan Diaconescu, aşa numitul "Partid al Poporului".

"Aceste partide sunt manufacturate de Traian Băsescu, care nu face altceva decât să direcţioneze electoratul care părăseşte PD-L spre acestea", a declarat Bodea. "Dacă electoratul lui Dan Diaconescu va decide pentru populaţia română, atunci este grav", a completat acesta.