Rareş Gherai a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi-a depus candidatura la şefia filialei municipale Oradea a Partidului Consevator. Gherai a intrat în Partidul Conservator în urmă cu cinci luni, iar din decembrie 2009 este preşedintele Organizaţiei de Tineret din Oradea.

Alegerile în Biroul Executiv Local al Partidului Conservator vor avea loc pe 16 aprilie, de la ora 10, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Deocamdată Gherai, de profesie medic generalist, este singurul care şi-a depus candidatura, însă lista rămâne deschisă până cu o zi înainte de alegeri.

„Mi s-a propus să intru în politică şi nu am refuzat pentru că din postura de simplu cetăţean nu pot să schimb nimic. Am câteva idei de proiecte benefice orădeni, mai ales în domeniul medicinei şi al prevenţiei apariţiei bolilor, dar îmi doresc şi o implicare din partea PC într-o colaborare cu ONG-urile. Îmi doresc să ajutăm comunitatea din Oradea", a declarat Gherai.

Organizaţia municipală a PC are înscrişi 1.257 de membri. Actualul preşedinte al organizaţiei din Oradea a PC este Claudiu Gligor, ales în 2008.

„Din păcate mulţi membri ai partidului trebuie reactivaţi, căci în ultimii ani nu s-a prea făcut niciun proiect care să îi implice", a mai spus Rareş Gherai.