Compozitorul orădean Gabriel Băruţă (foto) a impresionat juriul competiţiei naţionale Eurovision 2010 cu melodia "Come as one". Atât de mult, încât piesa s-a clasat pe prima poziţie în lista cântecelor care merg în finală.

Deşi melodia a fost cântată de britanicul David Bryan, Gabi Băruţă trebuie să aleagă pentru următoarea fază a competiţiei un alt solist, deoarece David nu are cetăţenie română.

"Piesa a fost iniţial gândită pentru Mihai Trăistariu. Deocamdată, o alternativă pentru solistul piesei este Dragoş Chircu. Juriul a fost de acord că ar fi o soluţie foarte bună", a declarat pentru BIHOREANUL compozitorul.

Băruţă a mai spus că aceasta a fost prima sa încercare la Eurovision. "Am considerat întotdeauna că românii nu ştiu pe cine să trimită mai departe, în competiţii", a spus el.

Piesa "Come as one" are o tematică socială şi ecologistă, promovând mesajul că pământul se va răzbuna pe umanitate pentru toate lucrurile nepotrivite pe care le-a făcut.

David Bryan s-a mai înscris în competiţie şi cu o melodie compusă de Vlad Creţu. Situaţia e identică, David neavând permisiunea de a participa la concurs, compozitorul trebuie să-şi găsească un alt interpret.