Primăria Oradea și operatorul de salubritate RER Vest i-a anunțat pe locuitorii orașului că săptămâna viitoare, de la case, se vor ridica deșeurile din sticlă, conform calendarului de colectare separată a deșeurilor.

Din iulie, de când s-a introdus în Oradea colectarea deșeurilor în 5 fracții, în fiecare săptămână RER Vest ridică de la casele din oraș altă categorie de resturi de ambalaje.

Astfel, luni, 18 septembrie, orădenii care locuiesc la case pe malul drept al Crișului Repede trebuie să scoată la limita proprietății doar găleata verde, destinată colectării sticlelor și borcanelor. Vineri, 22 septembrie, la fel vor face orădenii de pe malul stâng al Crișului.

„Le reamintim generatorilor de la case că în ziua de colectare a sticlei va fi colectată doar această fracție. Deșeuri cum sunt cele din plastic-metal sau hârtie-carton nu vor fi ridicate, clienții fiind rugați să le depoziteze în case/curți, până în ziua de colectare programată”, a transmis Primăria Oradea.

Cei care doresc să verifice zilele de colectare a fiecărei fracții de deșeuri o pot face accesând site-ul rervest.ro, secțiunea Utile, Programe de colectare.

În săptămâna 25-29 septembrie, în Oradea se vor colecta deșeurile din plastic și metal (sacii sau pubela galbenă), în prima săptămână din octombrie cele din hârtie sau carton (sacii albaștri), iar în următoarea săptămână vine iar rândul ambalajelor din plastic și metal. Gălețile verzi, cu sticle și borcane, se golesc o dată pe lună, la fel ca sacii albaștri.


SĂPTĂMÂNA ȘI FRACȚIA. Pentru orădenii de la case, ziua de colectare a deșeurilor reciclabile (lunea sau vinerea, în funcție de zona în care locuiesc) nu se schimbă, ci doar tipul de deșeu pe care îl scot în stradă în fiecare săptămână: în prima săptămână a lunii - plasticul și metalele (galben), în următoarea: hârtie și carton (albastru), în a treia din nou plastic și metale, iar în a patra - deșeurile din sticlă (verde)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!