Pe 14 martie, bihorenii interesați de represiunea comunistă sunt invitați la Biblioteca Universității din Oradea, unde se va marca Ziua Deținuților Politici Anticomuniști printr-un eveniment intitulat „Memorie și sacrificiu”.

Printre specialiștii care vor vorbi despre luptătorii anticomuniști se numără prorectorul Universității din Oradea, Sorin Șipoș, decanul Facultății de Istorie din Oradea, Gabriel Moisa, vicepreședintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, Nistor Alin Bădiceanu, istoricul Cristina Pușcaș (Muzeul Țării Crișurilor) și Anarela Chiș (Biblioteca Universității din Oradea).

„În cadrul evenimentului va fi proiectat filmul „Adolescenți în zeghe”, realizat de dr. Cristina Pușcaș. De asemenea, cu acest prilej, holul central al Bibliotecii Universității din Oradea va găzdui o expoziție cu cărți despre deținuții politic și sistemul închisorilor comuniste, aflate în fondul bibliotecii. Expoziția este organizată de bibliotecarele Rodica Opriș și Camelia Floriș. Moderatorul evenimentului este bibliotecar dr. Anarela Chiș”, a transmis UO.

Evenimentul va avea loc de la ora 12, fiind organizat de Biblioteca Universității din Oradea și Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, în parteneriat cu Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și Asociația „Gheorghe Șincai” – a Studenților în Istorie Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!