Procesul deschis de Consiliul Judeţean Bihor, prin președintele Pásztor Sándor, împotriva filialei judeţene a PNL, pe motiv că aleşii partidului blochează "în mod abuziv" mai multe proiecte ale instituţiei, a avut primul termen miercuri, la Judecătoria Oradea.

Completul de judecată a decis, însă, să decline soluţionarea cauzei, după cum arată soluţia publicată pe portalul instanțelor. Astfel, magistrații au admis "excepţia necompentenţei materiale a Judecătoriei Oradea, invocată de către pârât prin întâmpinare" şi a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Tribunalului Bihor.

În întâmpinare, avocatul PNL Bihor a invocat că, "deşi nu este clar obiectul acţiunii reclamantei, acesta nu se regăseşte între acţiunile prevăzute de art. 94 din Codul de procedură civilă", care stabileşte cauzele aflate în competenţa judecătoriilor.

Prin "acţiunea în constatare" înaintată instanţei, Consiliul Judeţean Bihor vrea să se arate că aleşii liberali de la judeţ îşi exercită "abuziv, sfidător şi cu rea credinţă" mandatele, prin faptul că nu votează proiectele care le sunt propuse de către executiv.

Mai mult, instituţia cere ca "pârâta" formaţiune liberală să fie obligată "să repare neîntârziat prejudiciul material, respectiv cel de imagine" cauzat Consiliului Judeţean prin atitudinea consilierilor.

Avocatul apărării a invocat mai multe motive pentru care acţiunea ar fi inadmisibilă, inclusiv faptul că, deşi au înaintat-o drept o "acţiune în constatare", reprezentanţii CJ Bihor cer prin ca PNL-iştii să fie obligaţi să repare prejudicii.

Citeşte detalii despre acţiune în articolul: Judecata voturilor: Consiliul Judeţean a dat în judecată PNL Bihor fiindcă nu votează "pentru"