Un studiu amplu arată că mersul pe bicicletă sau pe jos în drum spre muncă sau școală reduce riscul de îmbolnăvire fizică și mintală.

Cercetarea, începută în 2001, a fost realizată la Universitatea din Glasgow și Universitatea din Edinburgh din Scoția și a urmărit starea de sănătate a peste 82.000 de persoane cu vârste între 16 și 74 de ani, de-a lungul a 18 ani.

Cercetătorii i-au definit „navetiști activi” pe cei care mergeau pe jos sau cu bicicleta, iar „navetiști inactivi” pe cei care foloseau alte mijloace de transport. Rezultatele au arătat că navetiștii inactivi prezentau un risc mult mai mare de deces, de boli și de probleme de sănătate mintală în comparație cu cei activi.

Cicliștii aveau un risc cu 47% mai mic de deces în general și sunt cu 20% mai puțin predispuși să primească medicamente pentru probleme de sănătate mintală și boli de inimă.

Cei care mergeau pe jos au avut un risc cu 10% mai mic de a avea nevoie de medicamente pentru boli de inimă și cu 7% mai mic de a dezvolta probleme de sănătate mintală, în comparație cu navetiștii inactivi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!