Asociaţia Mondială a Artiştilor Fotografi Maghiari l-a premiat pe fotograful orădean Ştefan Tóth István (foto dreapta), cu prilejul aniversării a 70 de ani de viaţă şi 50 de activitate.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc în urmă cu o săptămână la Budapesta, orădeanul a primit premiul „Merit pe viaţă”.

„În cadrul Adunării Generale anuale, președintele Asociației Mondiale a Artiștilor Fotografi Maghiari dr. Sándor Patrus a înmânat într-un cadru festiv artistului fotograf orădean Ștefan Tóth István AFIAP, premiul merit pe viață (Életműdíj), cu prilejul aniversării a 70 de ani de viață și 50 de activitate artistică neîntreruptă”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Euro Foto Art, fondată de Tóth.

Premiul „Merit pe viață” este acordat anual acelor creatori care, în domeniul artei fotografice, în viața publică și socială au obținut pe o perioadă îndelungată rezultate deosebite.

În acest context, dr. Sándor Patrus a elogiat munca depusă de artistul orădean, care la rândul lui a mulțumit pentru distincţia primită. La final, după o fotografie de grup, sărbătoritul i-a invitat pe toţi cei prezenţi să ciocnească un pahar de vin din Dobrogea.