Îndrăgitul actor Florin Piersic, care la vârsta de 88 de ani a trecut printr-o încercare grea, după ce în luna mai a avut o serie de complicații medicale pornite de la o infecție la genunchiul stâng, se află tot în proces de recuperare, dar declară că se simte bine, chiar din stațiunea maghiară Hajdúszoboszló, unde a înregistrat, prin Kanal D, un mesaj video emoționant către publicul său din România. „Sunt fericit pentru că sunt cu dumneavoastră și pentru că sunt mai bine decât cum am fost”.

În fragmentul filmat, difuzat marți, Florin Piersic spune că rugăciunile și gândurile bune ale oamenilor l-au ținut în viață, povestește ce s-a întâmplat cu el în ultimele luni și mulțumește atât doctorilor care l-au tratat, cât și oamenilor care îl îndrăgesc și care s-au rugat pentru el și i-au transmis gândurile lor bune.

Actorul a mărturisit că, după operația suferită, are probleme de deplasare din cauza piciorului, că a făcut recuperare fizică serioasă, dar mai trebuie să facă în continuare, deoarece medicii îi cer încontinuu „să facă mișcare”, ceea ce îi este greu la 88 de ani, după ce o viață întreagă s-a tot mișcat de colo-colo, „de la prieteni la neprieteni și de la dușmani la nedușmani”. „Trebuia să fiu acum într-o stea și să vă fac cu mâna”, a remarcat artistul.

„Nu știu, deci, să vă răspund dacă o să mă întorc (pe scenă - n.r.) pentru că vreau să revin în condiții foarte bune. Eu nu pot să vin în fața dumneavoastră șchiopătând și căutând un loc în care să mă așez”, a spus Piersic, în stilul său autoironic și savuros, prin care a ținut să demonstreze, încă o dată, că are spiritul, mintea și memoria vii.

Actorul a mai spus că experiența prin care a trecut a fost traumatizantă, dar că a simțit că acolo sus cineva îl iubește, invocându-și părinții și pe sora sa, Lucia Piersic, care a murit de copilă, la vârsta de 15 ani, înecându-se în Prut, în timp ce încerca să-și salveze colega de bancă.

„Așa mi-a fost mie scris, am avut pe cineva, undeva... Sora mea, care mă iubea grozav... Sau părinții, pe care aș dori atât de mult să-i am alături de mine...”, a spus Florin Piersic, precizând că cea care îi stă la propriu alături, inclusiv la Hajdúszoboszló, este soția sa „unguroaică” Anna Piersic, despre care a subliniat că îi poartă numele, deși mulți încă îi zic după numele de dinainte, Török.

Maestrul a spus, în finalul înregistrării, în lacrimi, că abia așteaptă să se întoarcă acasă, în România. „Îmi vine să plâng! Aici (în România – n.r.) e țara în care m-am născut, aici vreau să mor, aici vreau să mai trăiesc. Sunt, rămân și o să fiu întotdeauna al dumneavoastră, actorul dumneavoastră, omul dumneavoastră, cel care v-a iubit și vă iubește, în primul rând pentru faptul că am simțit că doriți să mai trăiesc...”.

Vezi aici întreaga înregistrare cu Florin Piersic, difuzată de Știrile Kanal D:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!